Het was een bijzondere dag voor tafeltennisvereniging Duintreffers, toen het eerste Jan Delis Toernooi op vrijdagavond 26 mei 2023 werd gehouden. Dit toernooi, vernoemd naar onze gewaardeerde clubicoon, Jan Delis, markeerde een belangrijk moment in de geschiedenis van onze vereniging.

Het toernooi werd feestelijk geopend door Jan Delis zelf, die een hartelijke en ontroerende speech gaf. Jan sprak zijn dankbaarheid uit over de eer om zijn naam te mogen verbinden aan het toernooi en was zichtbaar ontroerd dat zijn naam op deze manier voort zal leven binnen de club. Een bijzonder moment was de onthulling van een portret van Jan, dat nu een prominente plek inneemt in de speelzaal van ons clubgebouw.

Na zijn speech startte Jan samen met Piet Hof het toernooi met een levendig demonstratiepotje, tot vermaak van de aanwezige leden.

Het toernooi zag de deelname van veertien enthousiaste leden, die werden verdeeld over twee poules. Elke deelnemer speelde zes intense rondes, waarna een gezellige borrel volgde.

In de eerste poule eindigde Peter Delis op de derde plaats, Erik Hunze claimde de tweede plek, en de winst ging naar Hinse Meedendorp. In de tweede poule kwam Piet Hof op de derde plek, Ron Bruin pakte de tweede plaats, en de eerste plek ging naar Frankwin Nijs. Beide winnaars ontvingen van onze voorzitter, Rob Damen, speciaal voor dit nieuwe toernooi gemaakte wisselbokalen.

Bij de afsluiting van de prijsuitreiking sprak Rob Damen de opluchting uit dat een dergelijk toernooi eindelijk weer mogelijk was, nu Corona achter ons ligt. Een gevoel dat ongetwijfeld gedeeld wordt door vele leden van onze vereniging.

We willen iedereen bedanken voor hun aanwezigheid en hun bijdrage aan dit succesvolle toernooi, dat zeker voor herhaling vatbaar is. De vereniging kijkt nu al uit naar de volgende editie van het Jan Delis Toernooi!