Na een pauze van vier jaar vond eindelijk weer een uitwisseling plaats tussen Duintreffers Schoorl en Bedrijfstafeltennisvereniging Reflex uit Alkmaar. Het was een uitdaging om genoeg spelers te vinden, maar uiteindelijk konden beide clubs drie teams opstellen. Skip van de Duintreffers speelde zelfs voor Reflex om de teams compleet te maken.

Teamsamenstelling

Voor Duintreffers bestonden de teams uit Roeland, Bart en Rob (team 1), Marc, Frankwin en Luuk (team 2), en Ron Bruijn, Yvonne en Frank in team 3.

Wedstrijdverloop

De wedstrijden werden gespeeld in de gymzaal van basisschool Het Kompas. Het was een warme en zweterige avond, maar dat weerhield de spelers niet om hun beste beentje voor te zetten. Reflex maakte hun naam waar, mede dankzij Skip die de gemiddelde leeftijd iets verlaagde. Bij Reflex speelden ook Piet, 86 jaar oud, en Jan, 82, die nog steeds erg fanatiek zijn. De wedstrijden werden geteld tot de 21, best of 3, een ouderwetse manier die veel spanning opleverde.

Uitslag en hoogtepunten

Hoewel Reflex in 2019 de beker won, werd al snel duidelijk dat Duintreffers dit keer de overhand zou hebben. Er waren overtuigende overwinningen, maar ook enkele spannende potjes. De focus lag niet zozeer op winnen, maar op het opdoen van wedstrijdervaring voor de najaarscompetitie. De sfeer was goed en de hapjes en drankjes waren uitstekend geregeld. Extra vermeldenswaardig waren de prestaties van onze nieuwe aanwinst Roeland en vooral Yvonne, die voor het eerst meedeed en een game wist te winnen.

Conclusie

Het was een geslaagde avond en fijn dat deze traditie weer is opgepakt. We kijken al uit naar de volgende uitwisseling, die dan in Schoorl zal plaatsvinden en waar we tot 11 gaan tellen, best of 5!