Bardiensten

Bardienst-regels

Alles wat je moet weten als je bardienst hebt.


Voor je begint (aanvang bardienst)

  • Wees 45 minuten van tevoren aanwezig (dus om 19:15).

  • Sleutel ophalen bij Wim Praat (indien nodig).

  • Doe alle lichten aan, ook in de kleedkamers.

  • Gordijnen open als het buiten nog licht is.

  • Koffie zetten: 2 scheppen koffie op een volle pot water.

  • Zet suiker, melk en lepeltjes op de bar.

  • Laat de spoelbak vollopen met een klein beetje spoelmiddel.

  • Haal 2 of 3 tafels weg uit de zaal.

  • Zet teltafels, telborden en stoelen klaar.

  • Zet indien nodig de afscheiding neer voor het 1e team.

  • Controleer of de koelkast bijgevuld is.


Tijdens de bardienst

  • Eerste koffie of thee is gratis voor beide teams.

  • Altijd eerst bestelling opschrijven, dan pas geven.

  • Zorg dat er altijd bier in de koeling staat.

  • Frituren? Zie de regels boven de frituur.

  • Gaat er iets stuk (bijv. een flesje)? Meteen opruimen en dweilen.


Na afloop of bij overdracht bardienst

  • Tafels terugzetten zoals ze stonden.

  • Lege flessen in een krat naar de dameskleedkamer, in de zitkist.

  • Koffiepot omspoelen, prut in de vuilnisbak in de keuken.

  • Controleer: staat het koffiezetapparaat uit?

  • Vul alle koelkasten bij.

  • Prullenbakken legen.

  • Afwassen en keuken netjes achterlaten.

  • Check: vriezer netjes dicht?

  • Stekkers uit frituur en tosti-ijzer?

  • Spoelbak leeg laten lopen.

  • Bar afnemen met een doekje.

  • Tafels, stoelen en krukken netjes terugzetten.

  • Zet zaaltafels terug als dat op de bardienstlijst staat.


Afsluiten (einde bardienst)

  • Om 01:00 mag je de bardienst overdragen. Zorg dat er een sleutel is.

  • Kas opmaken op vrijdag (als er zaterdag geen wedstrijden zijn) of op zaterdag (als er vrijdag niks was).

  • Envelop met geld:

    • Afgeven aan Siem, Lida of Robin Breen, of

    • In de kas leggen.

  • Zet geldkistje en sleutels op hun plek.

  • Doe ramen en gordijnen dicht.

  • Zet alle lichten en de ventilator in de zaal uit.

  • Controleer of de grijze bak binnen is.

  • Doe de deur op slot.