Bardiensten
Bardienst-regels
Alles wat je moet weten als je bardienst hebt.
Voor je begint (aanvang bardienst)
-
Wees 45 minuten van tevoren aanwezig (dus om 19:15).
-
Sleutel ophalen bij Wim Praat (indien nodig).
-
Doe alle lichten aan, ook in de kleedkamers.
-
Gordijnen open als het buiten nog licht is.
-
Koffie zetten: 2 scheppen koffie op een volle pot water.
-
Zet suiker, melk en lepeltjes op de bar.
-
Laat de spoelbak vollopen met een klein beetje spoelmiddel.
-
Haal 2 of 3 tafels weg uit de zaal.
-
Zet teltafels, telborden en stoelen klaar.
-
Zet indien nodig de afscheiding neer voor het 1e team.
-
Controleer of de koelkast bijgevuld is.
Tijdens de bardienst
-
Eerste koffie of thee is gratis voor beide teams.
-
Altijd eerst bestelling opschrijven, dan pas geven.
-
Zorg dat er altijd bier in de koeling staat.
-
Frituren? Zie de regels boven de frituur.
-
Gaat er iets stuk (bijv. een flesje)? Meteen opruimen en dweilen.
Na afloop of bij overdracht bardienst
-
Tafels terugzetten zoals ze stonden.
-
Lege flessen in een krat naar de dameskleedkamer, in de zitkist.
-
Koffiepot omspoelen, prut in de vuilnisbak in de keuken.
-
Controleer: staat het koffiezetapparaat uit?
-
Vul alle koelkasten bij.
-
Prullenbakken legen.
-
Afwassen en keuken netjes achterlaten.
-
Check: vriezer netjes dicht?
-
Stekkers uit frituur en tosti-ijzer?
-
Spoelbak leeg laten lopen.
-
Bar afnemen met een doekje.
-
Tafels, stoelen en krukken netjes terugzetten.
-
Zet zaaltafels terug als dat op de bardienstlijst staat.
Afsluiten (einde bardienst)
-
Om 01:00 mag je de bardienst overdragen. Zorg dat er een sleutel is.
-
Kas opmaken op vrijdag (als er zaterdag geen wedstrijden zijn) of op zaterdag (als er vrijdag niks was).
-
Envelop met geld:
-
Afgeven aan Siem, Lida of Robin Breen, of
-
In de kas leggen.
-
-
Zet geldkistje en sleutels op hun plek.
-
Doe ramen en gordijnen dicht.
-
Zet alle lichten en de ventilator in de zaal uit.
-
Controleer of de grijze bak binnen is.
-
Doe de deur op slot.